U ponedjeljak, 22. listopada 2012., u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan je sastanak predstavnika Vlade s predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije. Predsjednika Sindikata djelatnika MUP-a Tinu Krivića i predsjednika Skupštine Sindikata Marinka Križana u svom uredu primio je predsjednik Vlade dr. Nediljko Rimac sa resornim ministrom Mariom Lovrićem i ministrom financija Brankom Ivkovićem.
Razgovaralo se općenito o uvjetima rada djelatnika policije s naglaskom na posebnim uvjetima rada policajaca (noćni i rad u vrijeme blagdana) za koji do sada nisu isplaćivane nikakve naknade. Predstavnici Sindikata istaknuli su i potrebu hitnog donošenja županijskog Zakona o plaćama policijskih službenika.
Zaključak ovog, prvog u nizu sastanaka, jest da se za daljnje aktivnosti oko iznalaženja rješenja za ove probleme, te daljnje pregovore o poboljšanju uvjeta rada djelatnika policije za 2013. zadužuju resorni i ministar financija.
Predsjednik Vlade dr. Nediljko Rimac izrazio je posebno zadovoljstvo nadasve korektnom suradnjom i partnerskim odnosom sa predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije.