U zgradi Vlade Hercegbosanske županije, predsjednik Branko Ivković danas je održao radni sastanak s ministrom unutarnjih poslova Mariom Lovrićem, predsjednikom Sindikata djelatnika MUP-a HBŽ Dražanom Mišićem i članovima predsjedništva Sindikata.

Na sastanku se razgovaralo o realizaciji zaključaka sa prethodnog sastanka, te je izraženo obostrano zadovoljstvo što su potpisani i jednim dijelom već realizirani sporazumi o dinamici isplate duga za prekovremeni rad i rad na dane blagdana  i neisplaćene razlike troškova prijevoza.

Predstavnici Sindikata djelatnika MUP-a  izrazili su određeno nezadovoljstvo što još uvijek nije napravljen prijedlog Zakona o plaćama policijskih službenika i što Vlada nije usvojila Uredbu o naknadama koje nemaju karakter plaće za korisnike proračuna.  

Zaključeno je da se formira zajedničko povjerenstvo koje će pratiti provedbu stavki potpisanog kolektivnog ugovora, te da će Vlada Hercegbosanske županije uložiti dodatni napor da se do kraja godine pripremi i ako je to moguće usvoji Zakon o plaćama korisnika proračuna dijelom kojega bi bile i plaće policijskih službenika.

Dogovoreno je da se drugi tekući problemi rješavaju između predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova i predstavnika Sindikata djelatnika MUP-a HBŽ.