U MUP-u Hercegbosanske županije kontinuirano se ulažu napori i ostvaruju sve bolji rezultati u njegovom funkcioniranju i stvaranju sve kvalitetnijih uvjeta za rad njegovih djelatnika. Ilustriraju to i aktualni radovi na zamjeni prozora i građevinskih otvora na zgradi u središtu MUP-a u Livnu vrijednosti 135.000,00 KM . Realizacija ovih sredstava je iz Projekta obnove zgrade MUP-a HBŽ u Livnu za 2019.-2021. godinu u cjelokupnom iznosu od 746.561,00 KM koji je prihvaćen u Programu Javnih investicija HBŽ-a i Federacije Bosne i Hercegovine. Prihvaćeni projekt je kandidiralo Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ-a i bit će realiziran u nekoliko faza ovisno o raspoloživim sredstvima.  Izvođenje radova danas je obišao ministar MUP-a HBŽ Darinko Mihaljević izrazivši zadovoljstvo urađenim i viđenim. Rekao je: “Zahvaljujem Vladi HBŽ-a što je ovaj projekt uvrstila u Program javnih investicija za razdoblje 2019.-2021. godine. Sama realizacija projekta dovest će do značajnih ušteda energije, a i uvjeti rada uposlenika bit će bolji tako da će i efikasnije pružati usluge žiteljima”.

Stalna briga o radu MUP-a HBŽ ogleda se i u nabavci 11 policijskih automobila koji su već uključeni u svakodnevni rad policije. U MUP-u HBŽ u tijeku je instalacija novog sustava video nadzora na prostorima HBŽ-a što će značajno povećati očuvanje javnog reda, mira i sigurnosti građana i pomoći policiji na otkrivanju i suzbijanju kaznenih djela. Sredstva za sve navedeno osigurala je aktualna Vlada Hercegbosanske županije koja stalno prati financijske potrebe MUP-a u ovom i drugim segmentima djelovanja resornog ministarstva.

Podsjećamo da će osnovica  plaća uposlenika MUP-a i drugih korisnika proračuna Županije biti povećana 8 % nakon usvajanja proračuna HBŽ-a za 2020 godinu, a najkasnije od 01. travnja 2020 godine. Sa ovim povećanjem u zadnja 24 mjeseca  plaće policajcima su veće za 22,75 %.