Prema posljednjim informacijama Županijskog stožera Civilne zaštite stanje na magistralnim i regionalnim prometnicama je bolje u odnosu na zadnje izvješće s tim da je dionica magistralne ceste Šuica – Tomislavgrad – Kolo ponovno zatvorena za sav promet. Dionice magistralne ceste Šuica – Borova Glava – Livno i dionica Glamoč – Mliništa otvorene su za promet. I dalje se sav promet na svim putnim pravcima u Hercegbosanskoj županiji vrši u skladu sa Zapovijedi Federalnog stožera Civilne zaštite o odvijanju prometa na cestama.

Prema informacijama koje je Županijski stožer Civilne zaštite dobio od Općinskih stožera Civilne zaštite, još uvijek je značajan broj naselja odsječeno od svojih središta, odnosno regionalnih i magistralnih putova, a stanje po općinama je slijedeće: Livno – 6, Tomislavgrad – 5, Kupres – 30, Glamoč – 20, Bosansko Grahovo – 22 te Drvar – 13 naselja. Ukupan broj stanovnika koji je odsječen od svojih sjedišta je oko 5000.

Obzirom da je većina magistralnih i regionalnih prometnica deblokirano, dat će se prioritet na deblokiranju lokalnih prometnica i zametenih naselja kako bi se život u Hercegbosanskoj županiji normalizirao.

U skladu s Odlukom o proglašenju prirodne nesreće u Hercegbosanskoj županiji uzrokovane velikim snježnim oborinama i niskim temperaturama i dalje je na snazi i Odluka o prekidu nastave u svim osnovnim i srednjim školama i vrijedit će do srijede 15. veljače.

Županijski stožer Civilne zaštite i dalje radi neprekidno te vodi i koordinira svim akcijama u cilju normalizacije stanja u Županiji. Na raspolaganju mu stoji sva mehanizacija „Cesta“ d.d. Mostar, „Livnoputova“ d.o.o., Komunalnih Općinskih poduzeća te ostalih strojeva u vlasništvu privatnih osoba, kao i ekipe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Dva terenska vozila Deminerskih timova Federalne Uprave Civilne zaštite koji su locirani u Livnu također su angažirani u akcijama zaštite i spašavanja, odnosno pružanja pomoći ugroženom stanovništvu.
Jučer je u poslijepodnevnim satima Federalni Crveni križ Sarajevo u suradnji sa Crvenim križem Hercegbosanske županije organizirao pomoć za najugroženije stanovništvo. Naime, dva helikoptera EUFORA dopremila su 120 paketa pomoći u hrani i lijekovima koji će biti distribuirani u svih šest općina. Jedan helikopter evakuirao je teško bolesnu osobu iz sela Ravno, općina Kupres u Županijsku bolnicu u Livnu na daljnje liječenje jer je prometna komunikacija s tim selom bila nemoguća.