Novoimenovani zamjenik voditelja Misije Veleposlanstva SAD-a u BiH Paul Horowitz sa suradnicima boravio je jučer u Livnu, te se tom prilikom sastao s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije, Draškom Dalićem, predsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije, Robertom Bagarićem, te dopredsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije Jasenkom Tufekčićem. Sastanku je nazočio i Michael Aramanda, predstavnik firme Streling Global, firme koja uništava streljivo i minsko-eksplozivna sredstva u Glamoču.

Tijekom sastanka razgovaralo se o političkoj situaciji, gospodarskom i poljoprivrednom razvoju kroz sektore energetike, turizma, prometne infrastrukture, šumarstva  kao i o sigurnosnoj situaciji u Hercegbosanskoj županiji. Istaknut je najveći problem, nezaposlenost i odlazak stanovnika u zemlje Europske unije, problem sa kojim su suočene Hercegbosanska županija i druge sredine u BiH pa i u okruženju. Riječi je bilo i o uništavanju streljiva i minsko-eksplozivnih sredstva na poligonu Barbara u Glamoču.

Razgovaralo se o Reformskoj agendi kojom su se županije obvezale na reforme u oblastima financija, gospodarskog rasta, zapošljavanja, vladavine prava i funkcioniranja javne uprave.

Prema riječima zamjenika voditelja Misije Američkog veleposlanstva na prostoru države radi se na jačanju izgradnje odnosa u Bosni i Hercegovini, te predstavnici Veleposlanstva pružaju potporu provedbi reformi kako bi Bosna i Hercegovina postala zemlja Europske Unije.

Zamjenik voditelja Misije Veleposlanstva SAD-a u BiH Paul Horowitz izrazio je zadovoljstvo što je imao mogućnost sastati se s predstavnicima Skupštine i Vlade Hercegbosanske županije te zahvalio na informacijama koje je dobio o Hercegbosanskoj županiji.