Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak predstavnika Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije s predstavnicima četiri županije Bosne i Hercegovine i to Hercegbosanske, Hercegovačko neretvanske, Zapadnohercegovačke i Unsko-sanske županije.  

Tema sastanka je bila zajednička prekogranična suradnja na projektnom prijedlogu „Razvoj ruralnog turizma u jadranskom zaleđu“ u sklopu IPA II CBC CRO-BIH komponente.

Riječ je o projektu kojim bi se osigurali preduvjeti za održivi razvoj i demografski oporavak Jadranskog zaleđa, odnosno prekograničnog prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz poticanje razvoja ruralnog turizma.

Nakon što su četiri županije iz Republike Hrvatske imenovale Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije za nositelja projektnog prijedloga, namjera je bila da se imenuju partneri i operativni nositelj projekta od strane ove četiri županije iz Bosne i Hercegovine.

Tako su danas imenovani partneri projekta ispred Hercegbosanske županije, Zapadno-hercegovačke i Unsko-sanske, dok će Županija Hercegovačko-neretvanska svoga predstavnika dostaviti do kraja sljedećeg tjedna nakon kojeg će se imenovati i zajednički operativni nositelj projekta ovih županija.

Rok za prijavu ovoga zajedničkog projektnog prijedloga dvaju država je do 4. studeni 2013. godine, a konačni rezultati prijava znati će se u rujnu 2014. godine.