Na XII. športskim igrama HVIDR-e HVO HB koje su održane protekli vikend u Kupresu predsjedniku Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljku Rimcu bilo je onemogućeno obraćanje, iako je prema protokolu bilo predviđeno. Kako Vlada Hercegbosanske županije preko Uprave za pitanja branitelja redovito financira razvojačene branitelje i udruge proistekle iz Domovinskog rata, ovaj čin dr. Rimac i Vlada Hercegbosanske županije smatraju grubom uvredom i nepoštivanjem digniteta predsjednika i Vlade.

„ Osobno sam aktivni sudionik Domovinskog rata i kao predsjednik Prvostupanjske liječničke komisije za rješavanje statusa stradalnika Domovinskog rata dao veliki doprinos u rješavanju te problematike. Taj čin je uvreda i cijeloj Vladi Hercegbosanske županije koja redovito skrbi za sve udruge proistekle iz Domovinskog rata. Unatoč teškoj financijskoj situaciji Vlada je financirala radove na završetku zgrade za stradalnike Domovinskog rata u Livnu koji su pri kraju, a također za veliki broj obitelji poginulih i nestalih riješen je stambeni status u Tomislavgradu“- kazao je predsjednik Vlade dr. Rimac.

I za održavanje ovih športskih igara Vlada je izdvojila 8.000 KM, kao i za sve prethodne športske igre HVIDR-e. Takvu politiku prema HVIDR-i i općenito stradalnicima Domovinskog rata Vlada će nastaviti i dalje.