Kako se Udruga obitelji poginulih i nestalih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu obratila upitom vezanom za status započetog, a nedovršenog stambeno-poslovnog objekta Centar II u Livnu, Vlada Hercegbosanske županije udruzi i javnosti dostavlja sljedeću informaciju:

-Vlada Hercegbosanske županije pristupila je provedbi projekta dovršetka predmetnog stambenog objekta i to nakon višegodišnjeg stagniranja istog, te je u smislu navedenog u proteklih godinu i pol obavila i dovršila poslove na ugradnji vanjske stolarije i postavljanja fasade,

-Vlada Hercegbosanske županije naručila je izradu sve potrebne dokumentaciju, a koju je trebalo uskladiti s važećim propisima i standardima i to prvenstveno: projektna dokumentacija unutarnjeg uređenja i provođenja namjeni, elektro i vodo-instalacijski projekt, projekt izrade vodovoda i kanalizacije, projekt vanjskog uređenja okoliša,
-na sjednici održanoj 17. svibnja 2010. godine Vlada je donijela Odluku o pokretanju postupka cjelovitog, potpunog dovršetka objekta SP-24 Centar II u Livnu, a na sjednici 30. lipnja tekuće godine usvojena je Odluka o utvrđivanju članova povjerenstva za provedbu postupka javne nabave za izvođenje radova na dovršetku predmetnog objekta, a u tijeku je izrada i raspisivanje natječaja javne nabave.

Isplaćena su i ukupna zatečena i nepodmirena dugovanja od skoro 800.000 KM za obavljene grube radova na predmetnom objektu, a što je bila i otegotna okolnost za brže, efikasnije izvođenje planiranih radova i dovršetak samog stambenog objekta.

Ipak, imajući u vidu da je Vlada Hercegbosanske kroz protekle dvije godine pokrenula provedbu niza sličnih projekta stambenog zbrinjavanja u više općina u Hercegbosanskoj županiji unatoč objektivnom poteškoćama izrazila je spremnost i opredijeljenost za dovršetak stambeno-poslovnog objekta.