Na novinskoj konferenciji u tomislavgradskome Domu zdravlja danas je predstavljen javnozdravstveni projekt pod nazivom “Pazite na svoje srce”, prvi ovakav projekt u Hercegbosanskoj županiji usmjeren na širu javnost i informiranje o tihom ubojici današnjice – visokome krvnom tlaku.

O navedenom projektu i njegovoj provedbi, a sve s jednim ciljem: prevenciji bolesti i što značajnijem smanjenju oboljenja govorili su predstavnici DZ Tomislavgrad i Doma zdravlja Zagreb – Zapad koji je ujedno partner ovoj zdravstvenoj ustanovi u provedbi projekta  “Pazite na svoje srce”.

Govorio je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin koji je istaknuo „Vlada Hercegbosanske županije pokušava djelovati u svim poljima, dobro je okretati se ovakvoj vrsti projekata koji će osvijestiti i  zaštiti problem ljudi i biti dostupan pacijentu. Ovakve projekte koje prepoznajemo kao dobru stvar i sve ono dobro što se događa u cijeloj Hercegbosanskoj županiji potičemo i sufinanciramo, a ovakvi projekti su hvale vrijedni i zato čestitke svima“. Na konferenciji nazočio je i načelnik općine Tomislavgrada Ivan Buntić.

U okviru projekta sutra će javnosti biti dostupna mobilna ambulanta Doma zdravlja Tomislavgrad od  17 do 20 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana kada će sumještani moći pristupiti mjerenju krvnoga tlaka.