U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije danas je  u Tomislavgradu održano sportsko natjecanje učenika srednjih škola s područja Hercegbosanske županije.

Na natjecanju je sudjelovalo 230 učenika. Učenici i učenice natjecali su se u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

U muškoj konkurenciji u nogometu najbolja je bila ekipa Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada. Drugo mjesto osvojila je SSŠ „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna, a treće mjesto Gimnazija „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada

U muškoj konkurenciji u košarci prvo mjesto osvojila je ekipa SSŠ „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna. Drugo mjesto pripalo je učenicima  Gimnazije „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada, a treće mjesto osvojila je Srednja škola „Drvar“ iz Drvara.

U konkurenciji učenica u košarci na prvom mjestu se našla ekipa Gimnazije  „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada. Drugo mjesto pripalo je učenicama Gimnazije iz Livna, a treće mjesto učenicama Srednje škole „Drvar“ iz Drvara.

U odbojci za žene najuspješnije su bile učenice livanjske Gimnazije, drugo mjesto osvojile su učenice Gimnazije  „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada , a treće mjesto SSŠ „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije osiguralo je financijska sredstva za održavanje ovog natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika.

Svim ekipama uručene su zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju, a ekipama koje su osvojile prva tri mjesta dodijeljeni su pehari i diplome kao i druge prigodne nagrade.

Ovim natjecanjem završeno je ovogodišnje sportsko natjecanje osnovnih i srednjih škola s područja Hercegbosanske županije.