jhjkPredsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić jučer je, 15. veljače 2016. godine, zajedno sa savjetnicima za gospodarstvo Ivanom Mišković i Zdravkom Markovom, održao sastanak s Ivanom Topićem, savjetnikom u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja.

Gospodin Topić informirao je predsjednika Vlade da je u tijeku proces prijava projekata iz područja energetske učinkovitosti. Nositelj ovog procesa je Federalno ministarstvo prostornog uređenja, a radi se o kreditnim sredstvima Svjetske banke.

Vlada Hercegbosanske županije bi prema informacijama savjetnika u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja trebala kandidirati 20 javnih objekata iz sektora zdravstva i školstva.

Glavni kriteriji za odabir objekata biti će broj krajnjih korisnika i uposlenika te što niži razred energetske učinkovitosti. Za kandidirane objekte Vlada Federacije Bosne i Hercegovine financirat će izradu detaljnog energetskog pregleda (audita), a za 5 objekata financirat će se provedba mjera energetske učinkovitosti.