U ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine u zgradi županije Splitsko-dalmatinske predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić s ministrima u Vladi Hercegbosanske županije Ivicom Brešićem, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Darinkom Mihaljevićem, ministrom unutarnjih poslova, Petrom Galićem, ministrom znanosti, prosvjete, kulture i športa i Stipanom Šarcem ministrom financija, predsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije, Robertom Bagarićem, te gradonačelnikom Livna, Lukom Čelanom i načelnikom Tomislavgrada, Ivanom Vukadinom održao je sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske  županije Blaženkom Bobanom, njegovim zamjenikom Antom Šošićem, Anđelkom Katavićem pročelnikom Odjela za gospodarstvo i EU fondove te županije, Davorom Pavićem iz kabineta župana i ravnateljem županijske agencije RERA, Jozom Saračem.

Petar Škorić, saborski zastupnik i član saborskog odbora za promet, ravnatelj županijskih cesta je govorio o potrebi boljeg povezivanja autoputa tzv. poprečnim cestama prema unutrašnjosti, u konkretnom slučaju boljem povezivanju Biska kod Trilja i graničnog prijelaza Kamensko, na putu za Tomislavgrad i Livno.

Govoreći o graničnim prijelazima, zajednički zaključak svih nazočnih je da je potrebno čim prije riješiti status malograničnog prijelaza Vaganj, a razgovaralo se i o statusu graničnih prijelaza Prisika i Kamensko.

U veoma konstruktivnom razgovoru razgovaralo se i o prekograničnoj suradnji i u tom kontekstu o zajedničkim projektima koji bi se financirali iz EU fondova. Otvorena je mogućnost Hercegbosanskoj županiji korištenja iskustava JU RERA S. D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije koja je polučila velike rezultate u izradi projekata i povlačenju sredstava iz EU fondova.

Dr. sc. Mate Dabro iz HEP proizvodnje  je kroz „Prezentaciju aktivnosti na projektu održivog gospodarenja voda sliva rijeke Cetine“  iznio značaj ovoga projekta s obzirom na mogućnost odvodnje voda livanjskog polja. Visoko izaslanstvo iz Hercegbosanske županije o ovom pitanju interesiralo se i tražilo odgovore na brojna pitanja. Tražila se i mogućnost da se zajednički uradi projekt odvodnje livanjskog polja koji bi se financirao iz EU fondova.