Jučer je, u spomen na 8. srpanj 1924. godine, kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe Kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike, svečano obilježen dan općine Tomislavgrad.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima, a pored predstavnika općinske vlasti i pripadnika MUP-a, u ime Vlade Hercegbosanske županije vijenac su položili ministri Branko Ivković, Mario Lovrić i Petar Galić.

Na svečanoj sjednici Općinskog Vijeća, održanoj u 10 sati u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije, nazočili su predstavnici državne vlasti, županijske i općinske  zakonodavne i izvršne vlasti, predstavnici vjerskih zajednica i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, načelnici susjednih općina, te brojni uzvanici i gosti iz susjednih općina i županija, kao i predstavnici iz Škotske i Italije koji su pomogli u opremanju Centra za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju Nova nada Kovači. 

Nakon obraćanja nazočnima predsjednika Općinskog vijeća Mate Kelave i načelnika općine Tomislavgrad Ivana Vukadina uslijedila je dodjela javnog priznanja, Medaljona općine, brigadiru Marijanu Perkoviću i književniku Andriji Vučemilu za poseban doprinos tomislavgradskom kraju.

Program je nastavljen otvaranjem Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju „Nova nada“ u Kovačima.