Danas je u Mostaru svečano otvoren 23. ‘’Međunarodni sajam gospodarstva’’ Mostar 2022 na kojem je nazočio predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin i svoju potporu iskazao ovom značajnom gospodarskom projektu u regiji.

Sajam je otvorenim proglasio ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske, Péter Szijjártó, koji je, uz ostalo, kazao kako je velika čast što Mađarska ima prigodu biti zemljom partnerom Mostarskog sajma, naglasivši kako su na ovoj manifestaciji nazočna 24 mađarska poduzeća kako bi se dodatno ojačala gospodarska suradnja.

Riječima dobrodošlice nazočnima se obratila direktorica Mostarskog sajma, Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH, Fadil Novalić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, predsjednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, te premijer Republike Hrvatske, Andrej Plenković.

Svečanost su obogatili svojim nastupima i ženske klape Lira iz Mostara i Mađarske folklorne glazbe – Szalonna band.

Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Mađarska, koja će sa svojim izlagačima predstaviti gospodarsku, gastronomsku i kulturnu ponudu, a uz izlagače iz te zemlje, na sajmu su prisutni i izlagači iz drugih zemalja regije i svijeta.

Sajam donosi iznimno bogat popratni program uz mnoštvo konferencija, B2B susreta i edukacija.

Ove godine predviđeni su tematski dani, a svaki od njih donosi popratni sadržaj vezan za pojedini sektor gospodarstva.

Mostarski sajam, jedna od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji, održavat će se do 9. travnja u Slobodnoj zoni Hercegovine, na 30.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora.

Na sajmu tradicionalno se predstavljaju gospodarski subjekti iz skoro svih grana gospodarstva, među kojima prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti, zatim IT sektor i elektroindustrija.

Sajam je također mjesto održavanja bilateralnih političkih razgovora, gospodarskih konferencija, skupova i prezentacija. Pored poslovnog dijela, sastavni dio sajma čine i kulturno-zabavni sadržaji.