U povodu obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja Kupresa i Dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB jučer je u Kupresu održana svečanost koja je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje i na spomen obilježju poginulim vukovarcima. Vijence su položili i upalili svijeće predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić i ministri u Vladi Petar Galić, Darinko Mihaljević i Stipan Šarac, među ostalim, i udruge iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije, Vukovara i drugih mjesta Republike Hrvatske i općina Hercegbosanske županije.

Potom je služena sveta misa zadušnica za pripadnike HVO-a i udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB u crkvi Svete Obitelji Kupres. U prepunoj crkvi misu zadušnicu uz koncelebraciju više svećenika, predvodio je mons. Tomo Vukšić, vojni biskup ordinarij u Bosni i Hercegovini. Po završetku mise zadušnice položeni su vijenci i upaljene svijeće na križu ispred crkve Svete Obitelji Kupres u znak sjećanja na poginule Hrvate u Drugom svjetskom ratu.

Svečanom obilježavanju  nazočilo je i visoko izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora koje je predvodio dr. Dragan Čović, predsjednik HNS-a i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH,  zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto uz dužnosnike zakonodavne i izvršne vlasti svih razina u BiH.

Nakon mise održan je svečani pobjednički mimohod branitelja kroz grad uz pratnju I. benda orkestra OS BiH. Na kraju programa održana je svečana Akademija u povodu Dana oslobođenja Kupresa u Hrvatskom domu kulture Kupres.

  1. obljetnicu oslobođenja Kupresa organizirale su Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Kupres, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB i Općina Kupres, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora (HNS).