U povodu obilježavanja 24. obljetnice oslobođenja Kupresa i Dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB danas je u Kupresu održana svečanost koja je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje i na spomen obilježju poginulim vukovarcima.
Potom je služena sveta misa zadušnica za pripadnike HVO-a i udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB u crkvi Svete Obitelji Kupres. U prepunoj crkvi misu zadušnicu uz koncelebraciju svećenika predvodio je mons. vojni biskup ordinarij u Bosni i Hercegovini, Tomo Vukšić. Po završetku mise zadušnice položeni su vijenci i upaljene svijeće na križu ispred crkve Svete Obitelji Kupres u znak sjećanja na poginule Hrvate u Drugom svjetskom ratu. Opijelo je predvodio vojni biskup, Tomo Vukšić.

Na sva spomen obilježja i na križu ispred Crkve Svete Obitelji vijence su položili i upalili svijeće predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić i ministri u Vladi Petar Galić i Stipan Šarac. Na spomen obilježja u Suhom polju, Kupreškom polju i na spomen obilježju poginulim vukovarcima vijence su položile i upalile svijeće, među ostalim, i udruge iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije, Vukovara i drugih mjesta Republike Hrvatske i općina Hercegbosanske županije.
Nakon mise održan je svečani pobjednički mimohod branitelja kroz grad uz pratnju I. benda orkestra OS BiH.

Na kraju programa održana je svečana Akademija u povodu Dana oslobođenja Kupresa u Hrvatskom domu kulture Kupres, a potom je uslijedilo druženje s braniteljima.

FOTOGALERIJA