U zgradi Vlade Hercegbosanske županije danas je održan sastanak Izvršnog odbora Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Hercegbosanske županije s predsjednikom Vlade, Draškom Dalićem.

Predstavnici  Udruge upoznali su predsjednika Vlade Draška Dalića s problematikom oko stambenog zbrinjavanja s kojom se susreću u posljednjih 12 godina, s brojem poginulih osoba u Hercegbosanskoj županiji, kao i sa 164 podnesena zahtjeva za stambeno zbrinjavanje od čega je 86 neriješenih zahtjeva.

Predsjednik Vlade je tom prilikom sudionike sastanka upoznao s informacijom kako je pitanje natječajne procedure za završetak izgradnje zgrade u Livnu riješeno što u proteklih nekoliko godina nije odrađeno i kako će se tijekom sljedećih nekoliko dana potpisati ugovor o izvođenju završnih radova. „Probleme članova Udruge ćemo  rješavati kroz Upravu za pitanja branitelja uz sudjelovanje predstavnika  Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prvi korak nam je završetak zgrada u Livnu i Tomislavgradu , a za sve ostalo Vam stojim na raspolaganju”, rekao je predsjednik Vlade.

Dogovoreno je kako će Udruga obitelji branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu Hercegbosanske županije svoje probleme uputiti prema Upravi za pitanja branitelja i predsjedniku Vlade.