Potencijalne investitore iz Narodne Republike Kine, predstavnike firme China Engineering Corporation i firme China – Africa Investment and Development Co. danas je u svom uredu primio predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić sa svojim suradnicima. Sastanku je nazočio i Jozo Bagarić zastupnik u Zastupničkom Domu Parlamenta Federacije BiH.

Predsjednik Vlade Draško Dalić upoznao je goste sastanka s potencijalima i mogućim projektima iz oblasti energetike na području Hercegbosanske županije.

Na sastanku se razgovaralo o ulaganju u energetski sektor na području županije, poglavito o načinu kojim bi se najbolje iskoristiti potencijali kao što su ugalj i obnovljivi izvori energije, voda, vjetar i sunce. Razgovaralo se također i o projektima vezano za razvoj prometne infrastrukture, autocesta i brze ceste te o plinofikaciji na području Hercegbosanske županije.

Sudionici današnjeg sastanka izrazili su zahvalnost na upriličenom prvom nastupnom susretu, te su uz zaključak o mogućim ulaganjima u konkretne energetske projekte dogovoreni daljnji koraci međusobne suradnje.