Na poziv ministra unutarnjih poslova naše županije gospodina Marija Lovrića, u zgradi MUP-a u Livnu dana 02. rujna 2021. godine održan je radni sastanak predstavnika našeg ministarstva i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske. Pored ministra gospodina Lovrića sastanku su ispred našeg ministarstva nazočili ravnatelj policije-policijski komesar  gospodin Ilija Jakić i načelnik Sektora uniformirane policije gospodin Marijo Pavlinović. Ispred MUP-a Republike Hrvatske delegaciju je predvodio Načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatinske gospodin Slobodan Marendić i voditelj Odjela kriminalističke tehnike gospodin Bože Đerek.

Sukladno Sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta  razgovaralo se o trenutnim sigurnosnim izazovima kroz migrantsku krizu, razmijenjene su informacije od zajedničkog interesa, a također, pored navedenoga dogovoreno je i upućivanje djelatnika našeg ministarstva na izobrazbu u ustrojbene jedinice MUP-a Republike Hrvatske.

Kroz buduću zajedničku suradnju biti će razmijenjena iskustva koja se odnose na osiguranje javnih okupljanja, rad policije u zajednici kao i iskustva u radu Vijeća za prevenciju kriminaliteta na razini lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj.