IMG_20160802_102415Na patron filijale crkve u utorak, 2 kolovoza, proslavljena je i posveta crkve Gospe od Anđela u Guberu kod Livna. Crkvu je posvetio banjolučki biskup dr. Franjo Komarica te je sveto misno slavlje predvodio i koncelebrirano uz gvardijana samostana na Gorici fra Peru Kuliša, župnika župe Livno, fra Vinka Sičaju i druge svećenike.

Program posvete crkve započeo je blagoslovom crkvenih zvona, uz nazočnost nekoliko župljana i župnika Klausa Vogla, u ime donatora zvona filijalnoj crkvi u Guberu.

Biskup je između ostalog naglasio da je za njega svečana prilika i velika čast u livanjskom kraju posvetiti crkvu koja u franjevačkom redu ima neizmjerno poštovanje.

Na kraju misnog slavlja prisutnim vjernicima riječima zahvale obratio župnik fra Vinko Sičaja. Iskazao je svoje zadovoljstvo brzinom radova na crkvi te dodao da je to plod zajedništva mještana, cijele župe Livno i livanjskog kraja te iseljenih Livnjaka i ostalih dobročinitelja koji su pomogli pri izgradnji.

Posveti crkve Gospe od Anđela uz mnoštvo vjernika iz livanjskih župa nazočili su i hrvatski član Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović, Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH, Josip Grubeša, ministar pravde u Vijeću ministara BiH, Draško Dalić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije i ministri u Vladi Darinko Mihaljević, Ivica Brešić i Stipan Šarac te načelnik općine Livno, Luka Čelan.
FOTOGALERIJA