Hrvatski premijer Zoran Milanović boravio je danas u Livnu, prvom u nizu gradova koje planira posjetiti tijekom dvodnevne turneje po Bosni i Hercegovini i gradovima u kojima većinom žive hrvati.

Pored Livna planirana je posjeta i susjednih gradova naše županije i to Tomislavgrada, Rame i Kupres, a prema protokolu Premijer bi sutra trebao posjetiti  Bugojno i Kraljevu Sutjesku.

Premijer je došao u pratnji ministara obrane Ante Kotromanović, predstojnica Državnoga ureda za odnose s Hrvatima izvan Hrvatske Darijom Krstičević, te novim veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Del Vecihom.

Po dolasku u Livno susreo se s načelnikom općine Lukom Čelanom, a nakon kratkog sastanka obišao je pogon Mljekare Livno, gdje su ga pored vlasnika Mljekare gosp. Željka Marijana i gosp. Miljenka Crnjca, srdačno pozdravili i poželjeli mu dobrodošlicu Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac i Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Petar Gelo.

Ovaj kratki boravak nastavljen je posjetom Franjevačkom muzeju i Galeriji Gorica koji su izgrađeni uz veliku financijsku potporu Vlade Republike Hrvatske, a u to ime je i otkrivena spomen ploča u znak zahvale.