U zgradi Uprave JP RU Tušnica danas su predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić i ministar gospodarstva, Aleksandar Štrbac sa suradnicima održali radni sastanak sa zaposlenicama toga  poduzeća.

Tijekom sastanka  zaposlenici JP RU Tušnica pojedinačno su  iznosili probleme koje imaju i s kojima se susreću u proteklih 30 mjeseci. U tom vremenu nisu primili ni plaću za rad. Razgovaralo se i o pokretanju proizvodnje i financijskoj konsolidaciji rudnika, te zdravstvenom osiguranju zaposlenih, kao i o  potraživanjima i dugovanjima navedenog poduzeća.

Predsjednik Vlade i ministar gospodarstva upoznali su zaposlene u poduzeću s aktivnostima koje se poduzimaju u cilju ponovnog stavljanja u funkciju JP RU Tušnica utemeljenog 23. studenog 1888. godine.

Nakon razgovora i iznesenih problema zaposlenici Tušnice su u potpunosti podržali rad i djelovanje Vlade u daljnjim aktivnostima koje planira poduzeti u narednom razdoblju. Svi u tom poduzeću očekuju da se u što skorijem roku imenuje novo rukovodstvo poduzeća kako bi se  Rudnik Tušnica stavio u funkciju proizvodnje.

U razdoblju od sedam dana predsjednik Vlade, Draško Dalić  će obaviti potrebite razgovore s direktorom Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije s ciljem da se zaposlenicima JP RU Tušnica omogući pravo na zdravstvenu zaštitu.