U radnoj posjeti Vladi Hercegbosanske županije, predsjedniku Branku Ivkoviću danas su boravili predstavnici Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Hercegbosanske županije koju čine Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije iz Livna, udruga roditelja djece sa smetnjama u razvoju Koraci iz Livna, Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama Pružite nam ruku iz Drvara, Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama Krijesnica iz Kupresa i Centar za odgoj i obrazovanje i rehabilitaciju djece i mladeži s većim poteškoćama u razvoju Nova nada iz Tomislavgrada.

Sastanku su prisustvovali ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Dragoslav Topić i ispred ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Ana Vrdoljak  te ravnateljica centra za socijalni rad Livno Marija Maganjić.

Tema sastanka bila je Akcijski plan u oblasti invalidnosti. Ciljevi akcijskog  plana su pristupačnost što znači osiguranje pristupa za kretanje osoba s invaliditetom što će biti omogućeno usvajanjem zakona o prostornom uređenju i prilagođavanjem postojećih objekata, obrazovanje koje podrazumijeva uvođene asistenta u proces nastave, a za ispunjenje ovog cilja potrebno je da se naprave izmjene zakona o srednjem i osnovnom školstvu, te stanovanje uz podršku, formiranje stambenih zajednica u županiji.

Dogovoreno je da Koalicija organizacija osoba s invaliditetom uputi akcijski plan resornom ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih koje će ujedno biti predlagač na sjednici Vlade, nakon usvajanja akcijski plan biti će upućen na Skupštinsku proceduru.

Predstavnici Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Hercegbosanske županije izrazili su zadovoljstvo iskazanim interesom predsjednika i članova Vlade i dogovorenim koracima u rješavanju problematike.