jhjjgkPredsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić i ministar gospodarstva, Aleksandar Štrbac sa suradnicima danas su posjetili općinu Glamoč i tom prilikom održali radni sastanak s predstavnicima općine Glamoč.

Na sastanu se razgovaralo o uništavanju streljiva i minsko- eksplozivnih sredstava na poligonu Barbara, zagađenosti zemljišta i životnog prostora na području općine Glamoč i ostalih općina u Hercegbosanskoj županiji. Usuglašeno je kako je zajednički potrebno preko Ministarstva obrane BiH, Strateške grupe za naoružanje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva i nadležnih institucija raditi na osiguranju što boljeg života stanovnika svih općina na prostoru županije.

Tijekom sastanka domaćini su iznijeli i probleme nemogućnosti funkcioniranja izvršne vlasti s kojom se susreću zbog nedostatka sredstava i blokade općinskog računa.

Načelnik općine Glamoč, Radovan Marković zahvalio je predstavnicima Vlade Hercegbosanske županije na današnjem susretu i iskazanoj volji za zajedničko rješavanje iznesenih problema.