Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije danas je uputio prema načelniku općine Livno i Općinskom vijeću Livno inicijativu za pokretanje izgradnje termoelektrane Čelebić.

U strategiji razvoja Općine Livno 2008.-2015. godine rudarstvo je ravnopravno drugim djelatnostima stavljeno kao pokretač razvoja općine Livno, a uzimajući u obzir da je u programu rada Općinskog vijeća za 2014. godinu jedna od točaka i izgradnja termoelektrane Čelebić, predsjednik Vlade Branko Ivković navedenom inicijativom očekuje da OV Livno na jednoj od svojih sjednica žurno donese Odluku o pokretanju inicijative za izgradnju termoelektane Čelebić.

Izgradnja termoelektrane nije samo šansa razvoja i napretka općine Livno, nego i šansa za uključivanje domaćeg gospodarskog potencijala, kako otvaranja novih radnih mjesta prilikom izgradnje objekta tako i znatan broj novih radnih mjesta nakon završetka i puštanja u rad u direktnoj proizvodnji i drugim pratećim djelatnostima i uslugama.

Kako su u tijeku razgovori između predstavnika Vlade Hercegbosanske županije, Rudnika Tušnica i uprave JP Elektroprivreda HZ HB oko povezivanja rudnika sa Elektroprivredom HZ HB, mišljenja smo da će inicijativa Općinskom vijeću Livna za izgradnju termoelektrane Čelebić doprinijeti da se ovi razgovori završe na zadovoljstvo svih strana.