Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac danas je u radni posjet primio predstavnike udruge Zaboravljenih branitelja Hercegbosanske županije gospodina Ivana Križana, gospodina Draška Vrdoljaka i gospodina Boška Šeremeta.

Imajući u vidu da je populacija branitelja skoro u svim sferama društvenog života, pa tako i u onoj ekonomskoj sferi i pitanjima zapošljavanja, potisnuta u stranu i neopravdano marginalizirana, Udruga izražava punu podršku gospodinu Rimcu u njegovim nastojanjima kako za održavanjem rada Vlade, tako i na dosadašnjim aktivnostima i učinjenom za istu populaciju. Iako svjestan nagomilane problematike, Predsjednik Vlade je istakao da će se i dalje otvoreno i prioritetno zalagati za rješavanje statusnih i drugih pitanja, kao primjerice pitanja zapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji. Tim i više, jer su, kako je istaknuto, branitelji upravo oni koji su dali i bili spremni dati najviše, zbog čega je nepravedno da ih se sada najviše i zapostavlja.

Na istom sastanku Udruga je istaknula da trenutno ponašanje pojedinih ministara i stranačkih opcija nije prikladno i nadasve pravedno prema populaciji svih stradalnika Domovinskog rata. Posebice u trenutku kad Hercegbosanska županija nije imala izvršne vlasti ukupno 22 mjeseca, a do narednih izbora je ostalo 11 mjeseci.