Danas su predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković, ministar financija Stipan Šarac i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić održali radni sastanak sa predstavnicama županijskog Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja predvođeni predsjednikom Filipom Čelarom.

Na sastanku je suradnja sindikata i Vlade u protekle dvije godine ocijenjena izuzetno uspješnom, jer su problemi koje je ova Vlada zatekla većim dijelom otklonjeni.

Danas se razgovaralo o isplati razlike putnih troškova za 2011., 2012. i 2013. godinu, dogovoreno je da će se navedena razlika isplatiti najkasnije do kraja tekuće godine u tri rate.

Predstavnici Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja su upoznati da Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa ne može isplatiti dnevnice preko općina, osnivača  škola, te je ministar Galić zadužen da do 1. kolovoza iznađe rješenje i izloži ga na sljedećem sastanku sa Sindikatom. 

Na postavljeno pitanje Sindikata o isplatama regresa za 2014. godinu odgovoreno je da su sredstva planirana, te da će prosvjetni djelatnici dijeliti sudbinu ostalih korisnika proračuna vezano za isplatu regresa.