Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić danas je održao sastanak sa šefom Ureda OESS-a u Drvaru, Petrom Korbelom i njegovim suradnicama.

Tijekom sastanka razgovaralo se o prekograničnoj suradnji, formiranju Razvojne agencije te o stanju sigurnosti na prostoru Hercegbosanske županije. Nakon što je goste upoznao s Programom rada koji će Vlada nastojati provesti u ovoj godini predsjednik Vlade istaknuo je „sva tijela Vlade moraju biti operativna kako bi se trenutno zadovoljavajuće stanje sigurnosti u županiji držalo pod kontrolom”.

Predstavnici OESS-a podržavaju način rada Vlade Hercegbosanske županije na čelu s predsjednikom u smislu komunikacije s javnošću što smatraju veoma bitnim.

Na prijedlog predstavnika OESS-a dogovoreno je da će se u narednom razdoblju formirati operativni tim kojeg će činiti predstavnici općinske i županijske vlasti i nevladinog sektora, koji će raditi na utvrđivanju stanja i poboljšanju komunikacije navedenih institucija po horizontalnoj i vertikalnoj razini.

Petr Korbel izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Vlade Hercegbosanske županije sa donedavnim Uredom OESS-a u Livnu. Naglašena je obostrana spremnost da se ta suradnja nastavi i sa Uredom OESS-a u Drvaru.