6. Međunarodna ocjenjivačka smotra izvornog folklora „Gospojina 2015.” održana je na blagdan Velike Gospe na Čajeru u Vidošim kod Livna u organizaciji KUD -a Rudine župa Vidoši.

Na  početku manifestacije nazočne je pozdravio Josip Perković predsjednik KUD-a Rudine, a  potom su se prigodnim riječima obratili načelnik Livna, Luka Čelan i načelnik općine Nedelišće, Darko Dania.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić otvorio je 6. Međunarodnu smotru folklora te tom prilikom čestitao KUD-u „Rudine” na organizaciji smotre i zahvalio na čuvanju tradicije i običaja našeg naroda.

Stručni i ocjenjivački žiri pod predsjedanjem Danijela Šote, direktora Vinkovačkih jeseni,  nakon nastupa društava proglasio je pobjednika 6. Međunarodne ocjenjivačke smotre folklora, a to je KUD Sveti Juraj iz Draganića iz Republike Hrvatske,  drugo mjesto zauzeo je KUU “Seljačka sloga” Nedelišće, dok je treće mjesto pripalo HKUD “Napredak” iz Knina.

Nagrade najboljim folklornim društvima iz susjedne nam Republike Hrvatske uručio predsjednik Vlade Hercegbosanske  županije, Draško Dalić.

Uz nagrađene u natjecateljskom dijelu svoj tradicijski folklor predstavili su i FA HKD “Napredak” Bugojno i HKUD “Crnašnica” Knešopolje.

Članovi KUD-a Rudine nastupili su izvan natjecateljskog dijela. U zabavnom dijelu manifestacije nastupio je guslar Metodije Vidović, te dramska skupina HKUD “Napredak” iz Knina i članovi KUU “Seljačka sloga” iz Nedelišća s koreografijom. Voditelj programa bio je Branko Uvodić.