Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić održao je danas radni sastanak s dosadašnjim predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Brankom Ivkovićem i Matom Franjičevićem zamjenikom ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Na sastanku se razgovaralo o Ramsarskoj konvenciji,  kojom je pod zaštitu stavljeno i Livanjsko polje sa Buškim jezerom (područje površine od 45 868 hektara).

Dosadašnji predsjednik Vlade Branko Ivković upoznao je novoimenovanog predsjednika Vlade Draška Dalića s poduzetim koracima vezanim za prikupljanje dokumentacije kao i o formiranju radne skupine ispred Vlade Hercegbosanske županije čije će Povjerenstvo raditi na redefiniranju zona, utvrđivanju granica zaštićenog područja i određivanju mikrolokacija koje bi ostale pod zaštitom .

Zaključeno je da će sudionici sastanka sa svojih pozicija uz pomoć svih razina vlasti prioritetno raditi kako bi najveći dio Livanjskog polja mogao biti stavljen u funkciju gospodarskog razvoja Livanjske općine i Hercegbosanske županije, kroz realizaciju projekata iz oblasti poljoprivrede i energetike.

Izraženo je zadovoljstvo današnjim susretom te je dogovoreno da će Vlada Hercegbosanske županije i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i u budućnosti nastaviti suradnju na obostrano zadovoljstvo.