Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak članova Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije kojem je nazočio i predsjednik Vlade Draško Dalić.

Cilj održanog sastanka bio je priprema za sastanak s Federalnim ministrom za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, Salkom Bukvarevićem, koji će se održati u utorak, 2. lipnja, u Tomislavgradu.

Na sastanku je, između ostalog, istaknut problem formiranja braniteljskih zadruga, čemu je predsjednik Vlade Draško Dalić dao punu potporu, što je i obećanje Vlade dano pred zastupnicima u Skupštini i na tom će Vlada Hercegbosanske županije raditi u narednom razdoblju, kao i na rješavanju stambene problematike obitelji poginulih branitelja.

Pored navedenog istaknuto je niz problema, te je zaključeno da se u što skorijem vremenu održi sastanak braniteljskih udruga i predsjednika Vlade na kojem bi se detaljnije razgovaralo o problemima braniteljske populacije i zajedničkog iznalaženja rješenja.