(+387) 034 / 203-708   |    (+387) 034 / 200-902   |    info@vladahbz.com

Sedam županijskih predsjednika Vlada razgovaralo o raspodjeli javnih prihoda u FBIH

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić jučer je na poziv predsjednika Vlade Tuzlanske županije, Bege Gutića zajedno s predsjednicima Vlada Unsko-sanske, Zeničko-dobojske, Srednjo-bosanske, Bosansko-podrinjske i Posavske županije boravio u radnoj posjeti Tuzlanskoj županiji.

U zgradi Vlade Tuzlanske županije s predsjednikom Begom Gutićem sastali su se predsjednici Vlada s ciljem uspostavljanja bolje međužupanijske suradnje kao i usuglašavanja stavova o više značajnih tema, među kojima su Zakon o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, razvojni planovi, strateško planiranje i budući projekti.

Tijekom sastanka razmijenjena su iskustva i informacije o funkcioniranju županijskih Vlada, te se razgovaralo o načinu rješavanja problema s kojima se Vlade susreću.

Sastanak sedam predsjednika Vlada nastavljen je u Gospodarskoj komori Tuzlanske županije na kojem se između ostalog razgovaralo i o inicijativama koje su pokrenute za izmjenu Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH.

Zaključeno je na sastanku kako je financijsko stanje proračuna u većini županija u Federaciji Bosne i Hercegovine zabrinjavajuće, te da su županije sve bliže stanju financijske neodrživosti, a jedan od razloga za to je, kažu, neravnopravnost u raspodjeli javnih prihoda, otplati javnog duga, te organizaciji i funkcioniranju javnih poduzeća na prostoru FBiH.

Sudionici sastanka smatraju da treba pristupiti rješavanju izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, te da se navedeni Zakon uvrsti na dnevni red oba doma Parlamenta FBiH.

 

 

About Author

Connect with Me: