Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić  danas je u radni posjet primio predstavnike Uprave Hrvatskih šuma.

Sastanku su nazočili Ivan Ištok, član Uprave Hrvatskih šuma Direkcija Zagreb, Zoran Đurđević, voditelj Uprave šuma podružnica Split, Domagoj Troha, projekt menadžer za EU fondove iz Direkcije Hrvatskih šuma, Draško Brnić, predsjednik Uprave ŠGD Hercegbosanske šume te ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Ivica Brešić.

Na sastanku se razgovaralo o praktičnim iskustvima Republike Hrvatske u poticanju drvoprerađivačke industrije kako bi se postigao što veći stupanj finalne proizvodnje u toj oblasti, a da se pritom drvoprerađivačima osigura dovoljna količina drvnih sortimenata za viši stupanj finalizacije.

Razgovaralo se također i o IPA predpristupnim fondovima EU vezanim za šumarstvo.

Predstavnici Uprave Hrvatskih šuma izrazili su spremnost da stave svoje ljudske kapacitete na raspolaganje kako bi prikazali model razvoja šumarstva i drvoprerađivačke industrije u Hrvatskoj.

Zaključeno je da se Upravi Hrvatskih šuma u ime Vlade Hercegbosanske županije dostavi pismo namjere za organizaciju prezentacije odnosa sektora šumarstva i drvoprerađivačke industrije.

Održani sastanak je jedan od smjernica rada nove Vlade Hercegbosanske županije, koje je predsjednik Vlade Draško Dalić iznio u svom izlaganju na sjednici Skupštine, iz razloga što je Šumarstvo na području Hercegbosanske županije do sada bilo sirovinska osnova susjednih županija, koje su dodatnom preradom naših drvnih sortimenata upošljavali svoju radnu snagu.