Novoizabrani predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić, u pratnji četvorice ministara iz reda hrvatskog naroda, Stipana Šarca, Ivice Brešića, Petra Galića i Darinka Mihaljevića posjetio je jučer župu Drvar, gdje je navedeno izaslanstvo izrazilo potporu Vlade u rješavanju problema oko izgradnje Katoličke crkve u toj općini.

Goste je u prostorijama Župnog ureda primio drvarski župnik don Davor Klečina, zajedno sa skupinom vjernika.

Župnik Klečina izrazio je zadovoljstvo što je novi predsjednik Vlade sa svojim ministrima posjetio župu Drvar i time pokazao interes Vlade Hercegbosanske županije da preko svojih institucija pomogne u rješavanju tog problema.

Napomenuo je kako očekuje od Vlade Hercegbosanske županije da će pomoći župi Drvar u nastojanjima da institucionalnim i pravnim putem dođe do lokacije i ishođenja svih potrebnih dozvola za izgradnju crkve.

Predsjednik Vlade Jozić izrazio je potporu Vlade HBŽ-a župi Drvar u svim njenim nastojanjima oko rješavanja problema izgradnje crkve, te obećao konkretnu institucionalnu i pravnu pomoć kako bi se što prije došlo do zadovoljavajućeg rješenja.

Obostrano je naglašena potreba dijaloga svih institucija uključenih u rješavanje navedenog problema, a kao pozitivan pomak istaknuta je Odluka Općinskog vijeća Drvar od 5. 7. 2017. kojom se načelnik općine zadužuje da u roku od 60 dana – pored lokacije kojom je Vlada Hercegbosanske županije još 2002. izuzela zemljište robne kuće iz procesa privatizacije i dodijelila ga katoličkoj crkvi – iznađe još dvije lokacije u užem središtu grada i dostavi ih Općinskom vijeću na izjašnjavanje i konačno usvajanje.

Nakon posjeta Župnom uredu, premijer i ministri susreli se u prostorijama Općine Drvar s načelnikom općine Goranom Broćetom.