zavod1Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić danas je u zgradi Vlade sa suradnicima održao radni sastanak s ravnateljem Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije, Antom Omazićem i šefom pravne službe u Zavodu, Javorkom Brčić.

Predstavnici Županijskog zavoda za upošljavanje upoznali su Predsjednika Vlade  s programima i aktivnostima koje županijski Zavod provodi posredstvom Federalnog Zavoda za upošljavanje.

Istaknuti su i problemi s kojima se susreću u svom radu kao i nezadovoljavajuća suradnja s Federalnim Zavodom pri raspisivanju i provedbi određenih programa sufinanciranja zapošljavanja.

Predsjednik Vlade, Draško Dalić zatražio je od predstavnika Zavoda za upošljavanje poduzimanje svih mogućih aktivnosti kako bi se aktivni program Zavoda prezentirao i približio korisnicima, te kako bi se što više osoba uključilo u navedeni i planirane programe.  Zavod za upošljavanje će u narednom razdoblju aktivnosti usmjeriti i na izradu web stranice putem čega će korisnici na jednom mjestu imati sve potrebite informacije za prijavu i apliciranje.zavod2

Dogovoreno je da će Zavod za upošljavanje tromjesečno izvijestiti predsjednika Vlade Hercegbosanske županije o  planiranim kao i o poduzetim aktivnostima od strane zaposlenika Zavoda, realizaciji mjera iz programa Prvog zapošljavanja i samozapošljavanja te o programima Prilika za sve 2016., Sezonsko zapošljavanje 2016. i Vaučer za posao 2016..

Razgovaralo se i o mogućnostima i načinu ostvarivanja određenih prava u Zavodu za upošljavanje Hercegbosanske županije radnika JP RU Tušnica Livno.