Sukladno Zaključku Federalnog stožera civilne zaštite, Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije obavještava pučanstvo da se od danas, 22. svibnja 2014. godine, sve punoljetne osobe mogu dobrovoljno prijaviti za sudjelovanje u akcijama pružanja pomoći u raščišćavanju i otklanjanju posljedica nastalih prirodnom nepogodom – poplavom.

Svi punoljetni građani se mogu prijaviti u općinskim stožerima civilne zaštite, kao i Upravi civilne zaštite Hercegbosanske županije. Svi dragovoljci mogu koristiti svoju opremu, a ukoliko istu nemaju dobiti će je u mjestu angažiranja.

Uprava civilne zaštite obavještava sve dobrovoljce da će na mjestu angažiranja biti osigurana sredstva potrebna za rad (lopate i kolica) i zaštitna sredstva (rukavice, čizme, maske za disanje, prva pomoć, dezificijenti, ispravna voda za piće), također i tehnička voda za pranje opreme i alata kojima je izvršen rad.

Županijska Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije poziva građane da se ovoj humanitarnoj akciji odazovu u što većem broju i na taj način daju svoj doprinos ublažavanju katastrofalnih posljedica prouzrokovanih poplavama.