pePredsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić u petak, 18. ožujka, održao je sastanak s pomoćnikom ministra prometa i komunikacija F BiH, Pavom Bobanom, predstavnicima Uprave za ceste Hercegbosanske županije i članovima povjerenstva za reviziju odluke o kategorizaciji.

Pomoćnik ministra, Pavo Boban upoznao je predsjednika Vlade i nazočne s aktivnostima u izradi propisa u oblasti prometa, načinu financiranja cesta, pripremama izrade Strategije razvoja prometa u BiH, implementaciji projekata kao i o kategorizaciji cesta.ta

Predsjednik Vlade, Draško Dalić izrazio je zadovoljstvo za održavanje jednog takvog sastanka uz poziv i zahtjev svim razinama vlasti da se više pozornosti posveti Hercegbosanskoj županiji. „Hercegbosanska županija je u sastavu Federaciji BiH i ona ima svoj interes i u oblasti prometa koji se ogleda između ostalog i kroz projekte autoceste Banjaluka-Glamoč-Livno-Split, brzih cesta Travnik-Kupres-Livno-Split i Šujica-Tomislavgrad-Posušje-Mostar” kao i interes razvoja ostalih cesta i plinovoda uz brze ceste.

Zaključeno je da se predstavnici lokalne i županijske vlasti moraju daleko više angažirati kako bi iskazali svoj interes i isti bio ugrađen u Strategiju razvoja prometa u BiH što je jedan od temeljnih preduvjeta kako bi se projekti uzeli u razmatranje i mogli realizirati.