Proteklih dana u radnom posjetu Hercegbosanskoj županiji boravio je predsjednik Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine Milorad Novković sa suradnicima. Jučer u 13 sati gospodina Novkovića i njegove suradnike  u svom uredu primio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac. Sastanku su nazočili i ministar pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije Željko Rujević, savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja Ivica Ćosić, pomoćnik ministra pravosuđa i uprave Darko Božić, član Predsjedništva Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća  Zijad Kadrić, predsjednik Općinskoga suda u Livnu Niko Cvitanović, predsjednik Županijskoga suda Nedim Begić i glavni tužitelj Vaso Marinković.

Razgovaralo se o rezultatima rada oba suda i tužiteljstva Hercegbosanske županije, pri čemu je gospodin Novković istaknuo zaista impresivne rezultate postignute u pravosudnim tijelima Hercegbosanske županije, a koji su u samome vrhu u Bosni i Hercegovini. Posebno je istaknuo veliki broj riješenih zaostalih predmeta, ažurno rješavanje novopristiglih predmeta, osigurane dobre uvjete za rad te po prvi put uspostavljenu odličnu suradnju između izvršne i sudbene vlasti glede funkcioniranja iste i to bez ikakvih pritisaka izvršne i političke vlasti na pravosudna tijela. Pri tome je posebno zahvalio Vladi Hercegbosanske županije i predsjedniku Vlade dr. Nediljku Rimcu osobno, jer bez njegove podrške ovakvi rezultati zacijelo bi izostali. Potvrdu takve suradnje u ime Županijskog i Općinskoga suda U Livnu te županijskog tužiteljstva izrazio je i Nedim Begić, predsjednik Županijskog suda Hercegbosanske županije.

Na sastanku se razgovaralo i o budućim planovima i projektima, svakodnevnoj tekućoj problematici u radu pravosudnih tijela, između kojih je i dostavljanje pismena, odnosno velikih troškova poštarine; problematici zastupanja po službenoj dužnosti, vještačenja, materijalnih sredstava za rad i sudskih  pristojbi. Na kraju je predsjednik Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća gospodin Novković još jednom zahvalio predsjedniku Vlade dr. Rimcu na dosadašnjoj suradnji, pomoći i razumijevanju, izrazivši nadu da će se takva suradnja nastaviti i nadograđivati i u budućnosti.