1 Izaslanstvo Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske jučer je boravilo u posjeti općini Livno. S predstojnikom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonkom Milasom i Žanom Ćorić, savjetnicom s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovine sastali su se zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešić i načelnik općine Livno, Luka Čelan.

Tom prilikom predstavnici općinskih i županijskih vlasti obišli su crkvu Gospe od Anđela u Guberu i županijsku bolnicu dr. fra Mihovil Sučić. Ravnatelj bolni7ce dr. Ivan Cikojević upoznao je izaslanstvo Državnog ureda s trenutnim stanjem i potrebama županijske bolnice.

Također se razgovaralo i o svakodnevnim problemima i izazovima s kojima se nose vlasti i stanovnici županije. Na sastanku je zaključeno kako je dosadašnja suradnja bila uspješna, a kao rezultat toga je niz realiziranih projekata od značaja za općinu Livno, ali i naglašena spremnost za nastavak i intenziviranje suradnje kako bi se realizirali već započeti projekti te radilo na iniciranju novih.