dispanzer 3Dječji i školski dispanzer te stomatološka služba u sklopu Doma zdravlja Livno u petak su, 22. srpnja, svečano pušteni u rad. Projekt rekonstrukcije, adaptacije i renoviranja objekta koji datira iz 1926. godine započeo je prije dvije godine.  Prema riječima ravnateljice Doma zdravlja Livno, Ljiljane Mladina dječji dispanzer, kroz koji godišnje prođe oko 20 000 djece i koji godišnje pruži oko 100 000 usluga, pružat će usluge za liječenje i prevenciju bolesti za kompletnu populaciju djece od 0 do 19 godina.

„Vrijednost investicije dječjeg dispanzera  iznosi 200. 000,00 KM, za što je Vlada Hercegbodispanzer 5sanske županije iz potpora zdravstvenim institucijama osigurala 100. 000,00 KM, potpora općine Livno 15. 000,00 KM, 35. 000,00 KM osigurao je Dom zdravlja Livno, a za preostali dio od 50. 000,00 KM se traži način da se pokrije dug prema izvođačima radova”, rekla je ravnateljica Mladina te dodala da je potrebni namještaj i opremu za dispanzer donirao UNICEF.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto u prigodi otvorenja dispanzera zahvalila je svima koji su sudjelovali u projektu, naglasivši kako je prikladna zdravstvena skrb, kojoj i ovaj školski i dječji dispanzer uvelike doprinosi preduvjet za bolji i kvalitetniji život na prostoru općine Livno.

Svečanom otvorenju nazočili su i ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljević, načelnik općine Livno, Luka Čelan, župnik župe Svih svetih u Livnu fra. Vinko Sičaja, liječnici, medicinsko osoblje i uposlenici Doma zdravlja.