Danas je u prostorijama PTC Forum u Livnu u zajedničkoj organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i županijskog resornog ministarstva održana edukacija za vlasnike životinja i veterinare iz veterinarskih organizacija u Hercegbosanskoj županiji.

Edukaciju, kojoj se odazvao veliki broj vlasnika životinja i veterinara, upriličile su predstavnice Federalnog ministarstva gđa. Nada Rajković – pomoćnica ministra za veterinarstvo i gđa. Indira Mulalić – šef odsjeka za veterinarsko javno zdravstvo.

Edukacija je organizirana da bi se vlasnike životinja i veterinare upoznalo sa obvezama registracije farmi, te s provođenjem mjera zdravstvene zaštite životinja i identifikacije životinja s posebnom pažnjom na prijavu uginuća životinja.

Predstavnice Federalnog ministarstva nastojale su svojom prezentacijom pobliže objasniti vlasnicima životinja njihove obveze ali i prava ako se pridržavaju tih obaveza u vezi obilježavanja životinja, prijave kretanja, uginuća, sumnje na zaraznu bolest i provođenje obveznih mjera zdravstvene zaštite životinja, a sve s ciljem stvaranja preduvjeta za planiranje programa kontrole zdravlja životinja u Federaciji BiH u 2014.