(+387) 034 / 203-708   |    (+387) 034 / 200-902   |    info@vladahbz.com

Održan sastanak s lovačkim udrugama Hercegbosanske županije

Danas je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Petar Gelo s svojim suradnicima i nadležnim županijskim inspektorom za lov Tomislavom Mihaljevićem, održao sastanak s lovačkim udrugama Hercegbosanske županije.

Na sastanku je bilo riječi općenito o stanju lovstva u našoj županiji, problematici implementacije Federalnog Zakona o lovstvu u pogledu davanja lovišta na korištenje, te prevazilaženju trenutno prisutnih problema u ovoj oblasti na području Hercegbosanske županije.

Pomoćnica ministra gospodarstva za poduzetništvo, obrt i razvoj Ivana Suša i Sanja Milić ispred resornog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva upoznali su članove lovačkih udruga s mogućnostima razvoja projektnih prijedloga, koji bi se prijavljivali na natječaje za sufinanciranje od strane Europske unije. Konkretno, ova dva ministarstva u suradnji s Splitsko-dalmatinskom županijom trenutno pripremaju projekt koji se tiče lovstva i ribolovstva i koji se planiraju prijaviti na treći poziv u okviru Programa Prekogranična suradnja BiH-Hrvatska, čije se raspisivanje očekuje u narednim mjesecima.

Novi sastanak na ovu temu dogovoren je za tjedan dana.

About Author

Connect with Me: