anU velikoj dvorani zgrade Vlade Hercegbosanske županije jučer je 13 prosinca 2016. godine, održana Javna rasprava o nacrtu Zakona o utemeljenju Javne ustanove ”Razvojna agencija Hercegbosanske županije”.

Uvodna izlaganja o ovom Zakonu iznijeli su članovi Tima za izradu Zakona kojeg je imenovala Vlada Hercegbosanske županije, Zdravko Markov, savjetnik predsjednika Vlade u ime Ureda predsjendika Vlade i Ivica Ćosić pravnik u ministarstvu pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije.

Tom prilikom istaknuto je da je Zakon prošao prvo čitanje na sjednici Skupštine Hercegbosanske županije, te je u formi nacrta poslan na Javnu raspravu.

Izraženo je zadovoljstvo izrađenim dokumentom kao i formom buduće Razvojne agencije kao javne ustanove iz razloga što manjeg opterećenja županijskog proračuna.

Razgovaralo se i o ulozi Županijske Razvojne agencije u razvoju i pripremi projekata u svih šest općina županije.

Naglašeno je da svoje prijedloge, mišljenja i sugestije o Nacrtu Zakona (Zakon možete pogledati i preuzeti OVDJE) možete dostaviti isključivo u pisanoj formi Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije do 16. prosinca 2016. godine.