Nakon razmatranja Vlada Hercegbosanske županije na danas održanoj sjednici donijela je Odluku o usvajanju odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije. Tom Odlukom Usvajaju se odgovori na dodatna pitanja, te prijevod istih na engleski jezik iz Upitnika Europske komisije koji su usuglašeni i tehnički finalizirani kroz tijela sustava koordinacije procesa europskih integracija BiH u Europsku uniju.

Tijekom sjednice donesena je  Odluka o izmjeni i dopuni odluke o listi lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja Hercegbosanske županije (pozitivna lista lijekova HBŽ).

Vlada Hercegbosanske županije donijela je i Odluku o odobravanju raspisivanja javnog natječaja za izbor članova Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije. Ministarstvo rada,  zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije u ime Vlade Hercegbosanske županije provesti će postupak izbora članova Upravnog vijeća putem javnog natječaja sukladno utvrđenim kriterijima Vlade Hercegbosanske županije.

Na sjednici Vlada je donijela Odluku o izboru objekata za implementaciju mjera energetske efikasnosti u okviru projekta „Energetska efikasnost u BiH „ za Federaciju BiH za 2019. godinu sa listom objekata rangiranih po prioritetima: Osnovna škola „Drvar“ u Drvaru. Projekt Svjetske banke „Energetska efikasnost u BiH“ za Federaciju BiH implementira se na javnim objektima iz oblasti obrazovanja i zdravstva.

Vlada je donijela i Rješenje o isplati naknada popisnim povjerenstvima korisnika Proračuna.