Jednodnevni seminar pod nazivom „Upravljanje projektom“ održan je jučer u Hotelu BM Livno u organizaciji Vlade Hercegbosanske županije u suradnji  s Udrugom za upravljanje projektima u Bosni i Hercegovini.

Seminaru u uvodnom dijelu nazočio je i podršku dao predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić. Uz nazočne uposlenike županijskih i općinskih institucija nazočila je i ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Vasilija Broćeta.

Tijekom seminara prof. dr Slobodan Lukić, predsjednik Udruge za upravljanje projektima u BiH, prof. Drago Zečević prvi domaći ispitivač za certificiranje projekt menadžera, te Enes Mujkanović, magistar informacijskih tehnologija, direktor certifikacijskog tijela Udruge za upravljanje projektima u BiH predstavili su oblasti u procesu upravljanja projektom; početna faza, planiranje realizacije projekta, praćenje i kontrola realizacije projekta, upravljanje rizicima na projektu, upravljanje promjenama, upravljanje ugovaranjem, upravljanje kvalitetom, upravljanje komunikacijama, računalni programi za upravljanje projektima, zatvaranje projekta i studija slučaja na  konkretnom investicijskom projektu.

Dogovoreno je da će Udruga za upravljanje projektima u BiH u narednom razdoblju raditi na jačanju suradnje s Hercegbosanskom županijom te je najavljena skora posjeta našoj županiji radi certificiranja projektnih asistenata i menadžera s područja Hercegbosanske županije.