unnamedPredsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić danas je održao sastanak sa zaposlenicima poduzeća Petrol d.d. Ljubuški s prostora Federacije Bosne i Hercegovine.

Zaposlenici Petrola upoznali su predsjednika Vlade sa problemima u poslovanju, situacijom u poduzeću Petrol d.d. Ljubuški i promjenama koje su nastale donesenom Odlukom Vlade Federacije BiH, Odlukom Vlade Hercegovačko neretvanske županije, te sudskim presudama.

Posebno je istaknut problem neriješenog radno-pravnog statusa više od 100 zaposlenika Energopetrola d.o.o. od čega je 40 zaposlenika s područja Hercegbosanske županije.

Predsjedniku Vlade ukazano je na niz propusta osoba iz institucija koje su sudjelovale u rješavanju svih problema vezanih za funkcioniranje navedenog poduzeća.

Predsjednik Vlade dao je maksimalnu potporu zaposlenicima za zakonito rješavanje kako imovine tako i radno-pravnog statusa.

Predsjednik Vlade još jednom poziva sve osobe u nadležnim institucijama kao i pojedince da svi zajedno ozbiljnije pristupe rješavanju navedene problematike sukladno zakonskim propisima, a na zadovoljstvo zaposlenika s ciljem očuvanja radnih mjesta.