U zgradi Vlade Hercegbosanske županije u Livnu danas je održan sastanak predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, Ivana Jozića i ministra MUP-a Hercegbosanske županije, Darinka Mihaljevića s predstavnicima Koordinacije Udruga proisteklim iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije. Na sastanku se razgovaralo o završetku finalnih radova na zgradi za branitelje u Livnu.

U raspravi se došlo do zaključka da se do finalnog dovršenja zgrade za stradalnike Domovinskog rata u Livnu došlo velikim zalaganjem aktualne Vlade na čelu s predsjednikom Vlade, Ivanom Jozićem, te direktorice Uprave za pitanja branitelja Hercegbosanske županije, a sve uz potporu Koordinacije Udruga proisteklim iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije.

Radovi su finalizirani tako da će se u subotu, 23. rujna 2017. godine na Dan hrvatskih branitelja općine Livno dodijeliti ključevi petnaest stanova obiteljima poginulih Hrvatskih branitelja koje su dobile Rješenje za stan u toj zgradi. Tom dodjelom sve će obitelji poginulih Hrvatskih branitelja na prvoj crti bojišnice općine Livno ostvariti svoje pravo na stambeno zbrinjavanje. Preostalih trinaest stanova u istoj zgradi bit će dodijeljeno najtežim invalidima Domovinskog rata općine Livno.

Na sastanku je zauzet i stav da se poslovni prostori u stambenim braniteljskim zgradama u Livnu i Tomislavgradu urede i dodijele za potrebe braniteljskih udruga o čemu će Odluku donijeti Vlada Hercegbosanske županije.

Raspravljano je i o drugoj problematici zbrinjavanja braniteljske populacije na prostoru Hercegbosanske županije i zauzeti su stavovi o budućim aktivnostima.

Nakon sastanka predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić s predstavnicima Koordinacije Udruga proisteklim iz Domovinskog rata obišao je prostorije zgrade za Hrvatske branitelje u Livnu.