1Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić zajedno je s ministrom znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petrom Galićem u ponedjeljak, 25. travnja, održao radni sastanak s predstavnicima Kulturno umjetničkih društava „Kamešnica”, Miroslavom Ćurićem, „Rudine”, Antom Mihajloviskim i predstavnikom KUD-a „Tribanj”, Jurom Semrenom.

Predstavnici navedenih Kulturno umjetničkih društava, koji su do sad samostalno organizirali smotre folklora, informirali su predsjednika Vlade, Draška Dalića i ministra Galića kako su usuglašeni stavovi i mišljenja Društava za organizaciju jedne zajedničke smotre izvornog folklora.

Prema riječima prisutnih predstavnika ne isključuju se ni druga Društva s područja Livna, te bi svako društvo za nastup na zajedničkoj smotri ugostilo po dva Kulturno umjetnička društva iz drugih sredina.

Predsjednik Vlade i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa dali su potporu radu Kulturno umjetničkih društava i održavanju zajedničke smotre folklora koja bi se trebala održati u sklopu Livanjskog kulturnog ljeta.

Vlada Hercegbosanske županije će i u budućnosti podržati rad i djelovanje Kulturno umjetničkih društava s ciljem održavanja tradicionalne reprezentativne priredbe izvornog folklora.