DSC00451Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petar Galić održali su danas radni sastanak s dekanicom Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu,  gospođom Lovorkom Blažević i suradnicama o temi zajedničke suradnje Hercegbosanske županije i kninskog Veleučilišta.

Predstavnice navedenog učilišta upoznale su predsjednika Vlade, ministra i savjetnike predsjednika Vlade za gospodarstvo s radom Veleučilišta te istakle zajedničke teme u oblastima u kojima je moguća suradnja kao i prijedloge za moguće prekogranične projekte.

Dogovoreno je da će Vlada Hercegbosanske županije ojačati veze sa susjednom županijom u oblastima poljoprivrede krša, prehrambene tehnologije kao i obrazovanja. Sudionice su upoznale nazočne o projektima koje provode u svojim djelatnostima kao i promovirale Veleučilište, studentski dom, grad Knin i okolicu. Pokazan je zajednički interes na područjima  razvoja sirarstva kao i uzgoja biljaka i eteričnih ulja specifičnih za krška područja.