U zgradi Vlade Hercegbosanske županije danas je održan radni sastanak predstavnika Vlade i lokalnih zajednica s područja županije s predstavnicima UNDP-a.

Tijekom sastanka predstavnici UNDP-a prezentirali su projekt „Zeleni ekonomski razvoj“ (GED) i plan budućih aktivnosti u Hercegbosanskoj županiji, održana je također i prezentacija o EMIS sustava (Informacijski sustav za upravljanje energijom), načinu unosa podataka u EMIS sustav za krajnje korisnike.

Zaključeno je da predstavnici UNDP-a Vladi Hercegbosanske županije dostave popis krajnjih korisnika s područja Hercegbosanske županije koji trebaju dostaviti potrebne podatke za unos u EMIS sustav, te da će nadležno ministarstvo gospodarstva u dogovoru sa drugim ministarstvima dati nalog krajnjim korisnicima da tražene podatke dostave u zadanom roku.

Dostava podataka je prvi korak za provođenje projekta „Institucionalizacija energetskog menadžmenta i izrada akcijskog plana za energetsku efikasnost“ nakon čega se može pristupiti kandidiranju projekta koji će se realizirati u suradnji Vlade Hercegbosanske županije i lokalnih zajednica sa UNDP-om.